Datadrevet smoltproduksjon

Biomassemåling og velferdsskåring med Aquabyte-systemet gir verdifulle data og innsikt i smoltens kvalitet og størrelse. Datadrevet innsikt fører til gode beslutninger som gir betydelige gevinster både i smoltfasen på land og fra første dag fisken settes ut i sjøen.

Med et spesialtilpasset kamera i karet og algoritmer utviklet for smoltproduksjon, kan Aquabyte-systemet overvåke fisk helt ned til 50 gram. Systemet er utviklet i tett samarbeid med en av de største aktørene i oppdrettsbransjen og er i dag i bruk på både smolt- og postsmoltanlegg.

Bedre vekst

Aquabyte-systemet gir nøyaktige data om biomasse, vekst og vektdistribusjon. Med innsikten fra disse dataene kan fôringsstrategien optimaliseres for best mulig vekst både under landfasen og i den kritiske første perioden etter at smolten settes i sjøen.
Innsikt i størrelse og vektdistribusjon forenkler også rapporteringen til anlegget som skal motta smolten. Korrekt informasjon før utsett gjør at not og maskestørrelse kan tilpasses smolten slik at faren for rømming reduseres.

Aquabyte-systemet med kamera og spesielt utviklede algoritmer måler biomasse og skårer velferd på smolt ned til 50 gram størrelse.

Oppdag velferdsutfordringer tidligere

To viktige indikasjoner på smoltens velferd er sårutvikling og grad av skjelltap. Aquabyte-systemet gir kontinuerlig og detaljert informasjon om disse og andre viktige velferdsparametere. Med detaljert innsikt i smoltens velferd kan utfordringer oppdages tidlig og forebyggende tiltak iverksettes raskt, som for eksempel overgang til helsefôr for behandling.

Mindre stress og færre skader

Med automatisk biomassemåling og velferdsskåring reduserer Aquabyte-systemet behovet for manuell håndtering. Smolten opplever mindre stress og får færre fysiske skader. Økt velferd og bedre helse, som følge av redusert manuell håndtering, gir gevinster i form av mindre sykdom og lavere dødelighet, både under produksjonsfasen på land og når smolten settes i sjøen.

Kamera tilpasset smoltproduksjon

Overvåking av smolt skiller seg fra overvåking av fisk i merd. Fisken er mindre, fisketettheten i karet er høyere, og fiskens atferd er annerledes. Algoritmene som brukes for biomassemåling og velferdsskåring må derfor være utviklet for slike forhold.

Det stilles også spesifikke krav til kameraet som er plassert i karet. Teknologien vi har utviklet for selvrensende linser, og tilpasningene vi har gjort på kameraet, er avgjørende for å sikre at systemet fungerer optimalt i smoltanlegget over tid uten behov for ekstra vedlikehold.

TA KONTAKT for mer informasjon om Aquabyte for smolt

Nyhet

Aquabyte ADFERD

Vårt ADFERD-produkt overvåker fiskens adferdsrelaterte velferd. Ved å måle svømmehastighet og svømmetilt gir ADFERD verdifull…

Nyhet

Datadrevet ørretoppdrett

Med maskinlæringsmodeller utviklet spesifikt for ørret, kan Aquabyte-systemet estimere biomasse, telle lus og overvåke fiskevelferd…
keyboard_arrow_up